NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Cartea cu himere

Recenzie Cartea cu himere

Cartea cu himere

Titlu: Cartea cu himere

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul » Comentarii

Editura: Univers

Autor: nespecificat

Nr.pagini: 397
Anul apariţiei: 2008
24,00 RON
scris de: Kaspar Hauser Data adăugării: 22 noiembrie, 2020
Desigur ca mai toti am auzit de Doctorul Jekyll si dl. Hyde. Dar oare cati dintre noi au citit nuvela care a facut celebre aceste personaje?

Pentru cei care au ignorat pana acum capodoperele literaturii fantastice (trebuie sa recunosc ca sunt si eu printre ei), Colectiile Cotidianul pun la dispozitie o antologie de 19 autori celebri, care au abordat acest gen, sub genericul “Cartea cu himere”. Si va asigur ca este vorba numai de autori de prima mana, si de capodopere ale genului.

“Ciudatul caz al doctorului Jekyll si al domnului Hyde” este, si probabil multi ignoram acest lucru, o opera a lui Robert Louis Stevenson pe care cei mai multi dintre noi il cunoastem ca autor al “Comorii din insula”. Alaturi de aceasta nuvela, va veti putea delecta cu atmosfera macabra din “Mos Ene” a lui E.T.A Hoffman. Sau veti fi surprinsi cat de modern poate fi Voltaire cu “Micromegas”. Iar daca vi se va parea totul prea macabru, aveti ocazia sa va amuzati cu parodia unei povesti cu fantome, “Fantoma din Canterville” semnata de Oscar Wilde. Iar cei pasionati de semiotica si posibilitatile interpretarii nelimitate se vor rasfata cu aventura stranie a lui Gregor Samsa, cel care se trezeste dimineata transformat in gandac in “Metamorfoza” lui Kafka.

Enumerarea unora din ceilalti autori cuprinsi in antologie, Balzac, Prosper Merimee, Allan Poe, Gogol, Dickens, de L'Isle, Jerome K. Jerome, Kipling, va va convinge desigur ca este vorba de o carte ce nu trebuie ratata.

Cotare: 5 din 5 stele [5 din 5 stele]
înapoi Scrie comentariu
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană