Aristocrati romani, de Mihai Dimitrie Sturdza

Aristocrati romani

de Mihai Dimitrie Sturdza

Aristocrati romani

Titlu:

Aristocrati romani

Domeniu: Istorie

Editura: Humanitas

Autor: Mihai Dimitrie Sturdza

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 228

Anul apariţiei: 2016

16,00 RON

Această carte are patru eroi. De fapt cinci, cu Marcel Proust, care le este prieten şi confident. Cu toţii iubesc artele, spectacolele de teatru, frecventează saloanele literare, adoră viaţa mondenă şi cu toţii sunt atinşi de o maladie care, în atmosfera de Belle Époque, doar la elite e firească şi cumva obligatorie: snobismul. Dar, dincolo de imaginea unor aristocraţi români care fac parte din lumea bună pariziană, descoperim un diplomat discret şi eficient, Anton Bibescu, o scriitoare care ţine să strălucească şi în cercurile influente, Martha Bibescu, o poetă căreia contemporanii îi spun „divina contesă“, Anna de Noailles, şi o pianistă care uimeşte prin virtuozitate, Elena Bibescu.

Consideraţiile istorice, erudiţia, observaţiile şi notele uneori ironice ale lui Mihai Dimitrie Sturdza, precum şi şansa de a înţelege, ca urmaş al unei importante familii boiereşti româneşti, etosul personajelor sale fac din această carte mai mult decât un eseu biografic. E o veche fotografie de grup în alb şi negru pe care autorul a înnobilat-o colorând-o cu nuanţele potrivite.

Mihai Dimitrie Sturdza - Aristocrați români în lumea lui Proust: Anton Bibescu, Martha Bibescu, Anna de Noailles, Elena Bibescu.

Recenzii

(Acest volum a fost adăugat în catalogul nostru la data de 19 iunie, 2017.)
Cartea “Aristocrati romani” de Mihai Dimitrie Sturdza a apărut la editura Humanitas în seria de Istorie, se află în stare foarte bună, conține 228 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Newsletter
Abonaţi-vă gratuit la newsletterul nostru!


Pasarea spin
Pasarea spin
49,00 RON
32,00 RON

Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2017 Carti-online.com
Powered by webgraphic.ro