NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Amintiri (editie de lux), de Zoe Camarasescu

Amintiri (editie de lux)

de Zoe Camarasescu

Amintiri (editie de lux)

Titlu:

Amintiri (editie de lux)

Domeniu: Jurnale, memorii, biografii

Editura: Ponte

Autor: Zoe Camarasescu

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 472

Anul apariţiei: 2011

Stoc epuizat

Volumul Amintiri (cu subtitlul Frumusețe, grație, armonie, noblețe. Adică tot ce am pierdut!), semnat de Zoe Cămărășescu – fiică a Zoei Bengescu, doamna de onoare a Reginei Elisabeta – oferă o perspectivă inedită asupra României de la finalul secolului XIX și din primele decenii ale secolului XX. Printre personalitățile evocate în carte figurează Titu Maiorescu, Iacob Negruzzi – rude apropiate ale autoarei, și George Enescu, prieten al familiei. Autoarea a scris cartea pentru cei doi fii ai săi și nu a intenționat niciodată să o publice.

„Față de actuala domnie a vulgarității, prostiei, fărădelegii și mârlăniei (post)comuniste, lumea Bucureștilor lui Carol I și Ferdinand, ai lui Claymoor, Frédéric Damé și Ulysse de Marsillac, I.C. Brătianu și Marghiloman, P.P. Carp și Eugeniu Carada, Titu Maiorescu și Mitiță Sturdza, orașul Expoziției de pe dealul Filaret din 1906, în România Peleșului, Cotrocenilor și «trenurilor de plăcere» către Sinaia «anilor nebuni», adică de pe la 1900 până la Marele Război – ne covârșește cu un peisaj (geografic, uman, istoric, economic, politic și cultural) de-a dreptul zdrobitor prin firescul bunului-simț, al eleganței, rafinamentului hedonist, cultului slujirii și ierarhiei bine chibzuite. Pe scurt: o Românie aristocratică, emanând înțelepciune, temeinicie statală, armonie socială (cel puțin până la 1907...), elan constructiv și măsură în toate.“ - Dan C. Mihăilescu

Ediție de lux, coperți cartonate și supracopertă.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!
Cartea “Amintiri (editie de lux)” de Zoe Camarasescu a apărut la editura Ponte în seria de Jurnale, memorii, biografii, se află în stare nouă, conține 472 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană