NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

1984, de George Orwell

1984

de George Orwell

1984

Titlu:

1984

Domeniu: Beletristica

Editura: Polirom

Autor: George Orwell

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 348

Anul apariţiei: 2012

32,00 RON

1984 este un roman politic scris de George Orwell în 1948 si tipărit în 1949. Actiunea romanului are loc într-un viitor distopic si prezintă o parte din viata intelectualului Winston Smith sub opresiunea guvernului totalitarist al Oceania. 1984 a imprimat foarte multi termeni si idei în cultura contemporană, si mai ales în limba engleză, de exemplu Fratele cel Mare, dubla gândire, politia gândirii, ingsoc. "Fratele cel Mare stă cu ochii pe tine" este un simbol al controlului excesiv, iar adjectivul orwellian este folosit pentru a descrie actiunile si organizatiile Oceaniei.

Cea mai cunoscuta viziune distopica a lumii viitorului, romanul 1984 este tabloul apocaliptic al unei Londre din era post-atomica, sediul unui regim totalitar in care orice logica pare a fi fost abolita. Epurarile si evaporarile au devenit un lucru firesc, trecutul este rescris mereu spre a corespunde prezentului, iar instrumentul propagandei este odioasa „nouvorba“, o limba mecanicista care completeaza imaginea de lume ordonata stiintific.

In imperiul fricii absolute si sub ochii necrutatori ai Fratelui cel Mare, libertatea individuala a fost pe vecie eradicata.

O viziune terifianta, a unui posibil si apropiat viitor - situat, prin inversarea ultimelor doua cifre, la numai patru decenii de la data incheierii scrierii (1948) - viitor ale carui radacini erau usor identificabile in prezentul imediat, un strigat disperat de avertisment impotriva pericolelor unui regim totalitar care sa puna in slujba pumnului de fier tehnologia cea mai avansata.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “1984” de George Orwell a apărut la editura Polirom în seria de Beletristica, se află în stare nouă, conține 348 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană